Bästa julklappen

Hejsan!
Sedär, nu är julen över. Det gick alldeles för fort. Det tyckte Carlos nog också, han vill ju ha mer paket!!
Den bästa julklappen Carlos fick (som han själv tycker tror jag) var ifrån min syster. En apa med mycket långa armar och ben :)
 
Apan :)
 
Carlos fick en fin pläd av mormor som han kan ha när han är hos henne. Här så ser ni att han ligger och göttar sig med ett ben. Några minuter senare så låg benet i hans mage i några sekunder sen spydde han upp halva benet på sin fina pläd. Kul! Hetsäter ben gör han iaf.. inte första gången han spyr upp dom ;)
 
 

Juldagen

Hejhej!
Då var det juldagen idag. Carlos har sovit som en gris inatt. När husse gick till jobbet imorse så vaknade han inte, vilket han annars alltid brukar göra.
Husse ringde oss vid 9.30 vilket brukar vara standard tiden att vakna för mig. Men Carlos sov fortfarande. Han vaknade inte ens av att jag låg och pratade en stund. Jag kunde inte somna om så jag låg kvar i sängen och tänkte att jag tar väl en sovmorgon jag också då. Jag satte på tvn, höll på med mobilen medans Carlos låg och susade så gott. Klockan blev 12.00!!!!! Han sov fortfarande. Nu kunde inte jag ligga kvar iaf så jag väckte Carlos, vilket inte verkade så omtyckt för han reste på sig och bara vände sig om haha ägd! Jag gick upp och började rassla i hans matskål DÅ kom en trött Carlos gående.. " jaja jag går väl upp då" Varför Carlos var så trött var för att igår så gick vi upp vid 6 och körde husse till jobbet och sen åkte vi ut till mina föäldrar och gick två st låångpromendar i skogen. Sen var det julafton, så mycket packetöppning, mycket folk, TOMTEN och väldigt mycket nya intryck.
Snart så serveras det kalkon hos mormor. Så jag och Carlos ska alldeles strax gå till henne. 
Ha det så bra!
 
Mycket snö i skogen.
 
Hallå dö.
 
En julklapp från tomten.
 
Att öppna paket var de roligaste på hela dagen igår tyckte Carlos. Han fick 5 st packet. Gissa om han blev glad!

Tvättdags

Hola!

Husse är på jobbet. Så jag och Carlos passar på att tvätta. I våran familj så tvättar vi inte när tvättkorgen börjar bli full. Utan vi tvättar när sömmarna på tvättkorgen nästan spricker. Vilket resulterar i att vi just nu håller på att tvätta ca 7 ton tvätt. Skyll er själva. Japp!
Carlos är självklart med nere i tvättstugan. Han älskar att vara nere i tvättsugan. För han älskar doften utav smutisga kläder... Just precis smutsiga, inte rena. Innan när vi tvättade så brukar jag lägga all smutstvätt på golvet så fick han lägga sig där i och busa och mysa och allt vad han nu vill göra. Smutshögen luktar husse och matte haha. Dock kan jag inte göra så längre för han sväljer stumporna, det går på 5 sekunder sen ligger dom i hans mage.. inte bra!
 
"Japp denna är tom, du kan fylla på med ny tvätt"
 
"Hallå, lyssnar du inte eller?! Lägg ner mobilen och lägg in ny tvätt. Rappa på, Mannen som talar med hundar börjar snart!!!!!!"
 
Städningen är vääldigt rolig ... tycker Carlos iaf.
 
Snart ska jag pimpa Carlos halsband tills imorgon :)
God jul!
 
 

Busdag

Hejsan!
Idag har jag och Carlos busat och tränat i stort sätt hela dagen. Jag är full av blåmärken, rivmärken m.m. Men kul var de ;) Ber om ursäkt till mina grannar om det har dunkat i deras golv/tak.
Jag tror att jag får börja träna lite mer styrketräning så jag kan brotta ner han på riktigt. Han blir ju inte lättare precis. 
En av hans favoritleksak är min toffs på min handled. Han gör allt han bara kan för att få tag i den, och när han sen låser käkarna och man då ska försöka få ut en liten toffs som sitter mellan hans tänder. Good luck!
 
"Kan själv"
 
Carlos älskar värme. Så när han idag hittade elementet så satt han där och bara njöt. Sen blev han trött och la sig ner, men då nuddade inte så mycket av hans kropp elementet så då var han tvungen att sätta sig upp igen. Han sov nästan sittandes. Även när vi duschar honom och det är för kallt då vill han inte vara med mer, men när vi höjer värmen dååååååå sitter han blixtstilla och bara njuter. Gullegrisen !
 

En helt vanlig torsdag

Hej!
Jag och Carlos har varit ute och lekt i den snön som finns kvar. Vi tränade lite på en gräsmatta. Vi körde lite sök, jag trykte ner en massa godis i snön sen så fick han använde sin nos ordentligt. Vi fick en del blickar, men det gillar Carlos så det är lugnt ;) En ganska stor nackdel att bo i stan med hund är ju att man inte kan ha dom lösa. Inte så roligt för Carlos att gå långpromenad på asfalt och i koppel. Lite småfläckar med gräs som man kan busa på. Lite svårt att hinna åka ut till skogen varje vardag. MEN som sagt hoppas att inom en snar framtid att vi kan köpa en lite hus och en stor trädgård till Carlos :) hehe!
 
" Sluta ta kort , säg bara varsågod " Baconfest! Han ser som en liten valp på denna bilden :)
 
:)
 
Ursäkta dåliga bilder. Iphonen är ju inte för bra i mörker inomhus!
 
 
 
 

Bebis

 

Matte är bäst :)
 
Hjälpa matte att borsta tänder, check !

Viktuppgång

Hallå alla min tusen läsare!
Idag så fick jag en förfrågan av en av mina måååånga läsare om jag kunde skriva om Carlos viktuppgång. Självklart!
När Carlos var:
10 veckor: 8,9 kg
12 veckor: 12,9 kg
14 veckor: 14,4 kg
15 veckor: 16,7 kg
17 veckor: 22,5 kg
18 veckor: 23,5 kg
19 veckor: 25,5 kg
21 veckor: 30 kg
22 veckor: 33,4 kg
23 veckor: 34 kg
8 månader: 47 kg

Som ni ser så gick han upp väldigt fort under tiden han var valp. Flera kg i veckan. Gick inte bära honom så länge ;) I slutet så blev jag väldigt dålig på att skriva ner hur mycket han vägde. Idag är han 8 månader och väger 47 stabila pannor. Han kommer väl komma upp till runt 60 kg när han blir fullvuxen. En stor bebis! 
Carlos har börjat bli väldigt trotsig. Hej unghund. När man ligger utslagen i soffan med en filt och bara vill vara DÅ kanske Carlos vill något helt annat. Allt är ju på hans villkor, visst?;) Då kan han bita tag i filten och dra den bort ifrån mig och springa så långt ifrån mig i lägenheten som han bara kan.. En bitter Nina reser sig ifrån soffan, går med bestämde steg fram till honom. Carlos ögon säger " Om du vill ha den, kom och ta den" sen springer han iväg igen snubblandes över filten. Sen fortätter det bara så tills mitt humör spricker och då får han ligga och skämmas i sin säng. Sen gör han aldrig mer om det (?!)
Nu ska vi gå och lägga oss. Godnatt!
Tjaa tjaa ! 
 
Männen i mitt liv ;)

Bilder

Hejhej!
Idag så har jag faktiskt inte så mycket att skriva om. Jag tänkte bara visa lite småroliga bilder jag hittade på Carlos när han var valp :)
 
Nämen åh vad gulligt tänker jag och tar upp mobilen fort och tar en massa bilder..
 
Checkar läget ute..
 
ÅH NEJ !!!! Krukan finns tyvärr inte längre kvar.. haha!
 
Bästa sättet att tugga ben på ;)
 
Såhär såg mestadels av våra sommarpromenader ut. Gå 20 meter, sen lägga sig ner och sola, fortsätta gå lite och sen sola igen. Ibland VÄGRADE han att gå. Så de var bara att lägga sig bredvid honom och sola lite ;) 
 

Söndag

Hej!
Idag så har jag legat i sängen nästan hela dagen. Har varit på toa stora delar av natten ... var rädd att det var vinterkräksjukan eller något liknade men mår bättre nu så tror de bara va något annat skit. Men är fortfarande inte helt hundra. Så Josef och Carlos har varit på middag hos Josefs föräldrar medans jag bara har legat. Men dom hade med sig en god matlåda hem så jag blev nöjd. Nu så har vi söndagsmys. Ligger i soffan och kollar på "Vem kan slå Filip och Fredrik" Och som vanligt så gör Carlos allt för att få komma upp i soffan. Nu ska jag fortsätta att ligga som en död fisk i soffan. 
Hejdå!
 
"Får jag hoppa upp?" NEJ! "Får jag ligga med frambena uppe då?" NEJ!
 
DÅ BLIR JAG JOBBIG ISTÄLLET ;) nananannanaaa !!

Landsjön

Tjenare!
Då har jag och Carlos anlänt tillbaka till civilisationen igen ;) Det har varit mycket trevligt hos mamma och pappa som vanligt i Landsjön. Vi har varit ute i snön och gått i skogen. Vi hälsade på kossorna men det gillar inte Carlos. Han kollar lite snabbt på dom sen springer han med huvudet i marken fort förbi dom. Han är inte så tuff som han ser ut, mesen ;) Snön var så hög i början så jag sjönk ner så djupt så snön var ända upp till knäna, hualigen vad jobbigt det va. 
 
Jag hoppas att inom snar framtid att vi kan flytta till ett litet hus. Så Carlos kan få en liten trädgård att hoppa runt i. Sola och jaga fåglar på sommaren och busa runt i snön på vintern. He loves it!
Bakningen gick kanon fint, GÖTT med julgodis eller!!! Ska äta så jag rullar fram sen ;)
Nähä om man ska ut på en nattpiss och sen krypa ner till kojs och sätta på en film.
Som vanligt så kommer det lite bilder, enjoy ;)
Hejhej!
 
 
 
Finns inte så mkt att kolla på rätt ut i skogen mer än..... träd! Men han gillart ;)
 
Turkiskpepparknäck. Gissa vem jag hade bredvid mig hela tiden ?;)
 
"Då ska vi se vilken jag ska ta .."
 
"Äh, jag hämtar ganska många ... Men det är så tråkigt när dom sen går sönder. Men då hämtar jag bara nya ;)"

Forum

Halli hallå!

Jag har ängat hela morgonen att läsa på ett forum som endast handlar om dogo canarion. Det är jätte kul att läsa om vad andra DC ägare gör med sina hundar och man kan få en hel del tips faktiskt. Det finns allt mellan himmel och jord på det forumet. Så checka in om ni är nyfikna. Riktigt roligt. Här kommer länken.
 
www.dogocanario.swedishforum.net
 
Idag är det löördag , väldigt skönt. Är ledig hela helgen. Idag så ska jag och Carlos ut till mina föräldrar, sambon är och spelar bandy som vanligt på lördagar någonstans i Sverige. Mina föräldrar bor på landet så det kommer bli en långpromenad i snön. Det har snönat hela natten och morgonen så det är nog väldigt mycket snö där ute. KUL säger Carlos ;)
Julbak står även på schemat, mysigt säger jag. MUMS säger Carlos ;) Han har blivit ett riktigt matvrak. Äter allt han bara kommer över, och då menar jag verkligen ALLT. Det är nog lite unghundsbeteende, eller ?! ;);)
 
 
Vinka gärna om ni har vägarna förbi !

Unghund

Hallå hallå!
Ja Carlos är ju unghund.. Vi har haft ganska tur att han inte har tagit sönder så mycket grejer. Visst om han hittar en penna så tuggar han sönder den och sånna små saker. Men han har aldrig förstört något stort sådär. Vi har alltid sagt att Carlos är så duktigt och varit lite kaxiga över de. Tji fick vi. Igår så tog han sönder min internetdosa , visst det är inte så jobbigt att gå till banken och skaffa en ny. MEN jag fick precis en bild ifrån sambon.. Dom svarta lådorna som vi har i vår hylla (se bild) så har jag massa kort, grejer jag har fått, alltså en massa minnen... Men dom minnena är nu bara ett minne blott ! Skit hund haha!

 

 

Kenneln

Hejje!
 Jag tänkte skriva lite om kenneln som vi köpte Carlos av och visa lite bilder. Den kenneln Carlos kommer ifrån heter rustic dream och den ligger i stockholm. Dom är jättebra och jätte duktiga. Vi har haft ganska mycket kontakt med dom efter vi fick hem Carlos för vi har haft frågor om foder och sen så har Carlos mage varit lite lattjo lajban till och från så det har vi också pratat om. Dom har hjälpt oss så mycket dom har kunnat och visar verkligen att dom bryr sig. Precis så en kennel ska vara tycker jag. Vi är alltså kanon nöjda. Dom har en hemsida och en blogg så kika gärna in där om ni är intresserade. 
 
www.rusticdream.se
 
Innan vi bestämde oss för att köpa Carlos så var vi uppe i Stockholm 2 gånger och hälsade på. Första gången vi var där så pekade vi ut den vi tyckte var "finast" alla var fina med den vi tyckte om allra mest. När vi var där andra gången som fick vi samma fråga och då pekade vi ut samma hund alltså carlos, han satte sig under sambons ben och njöt och direkt kände iaf jag, HAN ska vi ha. Carlos har en vit fläck på sin baktass så det var därför vi visste att vi hade pekat ut Carlos båda gångerna. Carlos och hans 6 bröder föddes den 1 april.
 
Här är Carlos med hans bröder och deras mamma Thea.
 
 
Här är jag och Carlos pappa Sato. Han ska också sitta i knät precis som Carlos.
 
 
Här är Carlos första gången vi var och hälsade på.
 
 
Här är han andra gången vi var och hälsade på. 
 
 
Denna bilden skickade kenneln till oss någon vecka innan vi kom och hämtade honom.
 
 
När man kollar på alla bilderna när han var så liten så tänker man, vart tog tiden vägen? shit vad fort det har gått. Sambon frågade mig efter vi har fått reda på att vår kennel letar efter en ny hane som dom ska avla på och skaffa fler valpar, ska vi köpa en till?
Haha sakta i backarna döö ;) Inte förens Carlos blir en förebild för en ny valp, alltså om några år, så kanske ;)
 
 
 

Skogen

Hallå Hallå

Idag gick Carlos, jag och min pappa en jätte lång promenad i skogen. Carlos bara älskar snön. Han gräver, skuttar och springer det fortaste han bara kan ( vilket inte är så fort ) men det ser vääldigt kul ut ;) Sen springer han 10 meter i förväg sen vänder han tvärt och springer allt vad han har in i mig och sen tillbaka igen, skit stolt. Tokig kille ;)
När hundar iaf Carlos är ute i skogen så ser man hur lycklig han är. Då blir man själv lycklig ;) Sen när man börjar närma sig bilen och när han sen ser den så blir han inte lika glad. Då vill han helst inte hoppa in i bakluckan, då sätter han sig ner och kollar på en " Snälla en liten runda till "
Nu blir de körv och peppakakor, inte för Carlos del men för min ;) Hajhaj!
 
 
 
Lite bilder från skogen idag :)
 
 

Hur bra är inte detta ?!

Hej!
 
Mormor berättade idag att det finns frivilliga veterinären som hjälper hemlösa med sin hundar, GRATIS! Hur bra är inte detta?
Hunden är människan bästa vän. En hemlös har inte mycket kvar i livet , om dom då har en hund då betyder nog den hunden allt. Dessa frivillga veterinärer är ju helt fantastiska. Privatpersoner och djuraffärer kan också skänka olika grejer så som mat, täcken, reflexer åt hundarna och en massa annat. Mer sånt åt folket, tack ;) Om ni vill veta mer om detta så länkar jag en hemsida.
 
 http://www.djurskyddetmalmo.se/index.php?id=5805
 
 
Hunden är människans bästa vän!
 

Hundskurs Allmänlydnad.

 Hallå i stugan!
 
Jag och Carlos kom precis hem ifrån vår hundkurs, unghund går vi nu och före det gick vi valpkurs. Jag tycker det är jätte bra att gå hundkurser. Man tror att man kan mycket hund, jag har haft hund under hela min uppväxt MEN jag kan säga att jag visste nog inte hälften av det vi har lärt oss. Vi kör just nu allmänlydnad, väldigt roligt. Eftersom det är unghundar så är de lite kaotiskt ibland. Man märker att dom har kommit in i trotsåldern också ;) Jag lyckades till och med stuka mitt lillfinger idag. Tack Carlos! Var lite svårt sen att hålla i kopplet. Idag tränade vi inkallning, ligg och stanna kvar, en massa NEJ övningar , gå fint i koppel både själva och med störningsmomet osv osv. Unghunds kursen är var tredje vecka, lite för sällan tycker jag. Varannan skulle varit bra så man inte tappar. Men vi har två st kanon ledare som man kan ringa om man har frågor. Valpkursen var 1 gång i veckan. Nu ligger Carlos DÖD på mina fötter, han är alltid död efter kurserna awesome! En trött hund = En lycklig hund.Med dom kloka orden så avslutar jag detta blogginlägg. Snart ska vi åka hämta husse på jobbet :) Tjaa!
 

Carlos ÄLSKAR att kolla ut genom fönstret. Hejhej!

 

Rasen Dogo Canario

Källa: Svenska Kennelklubben
 
Historik

Dogo canario är en ras av molossoid typ som har sitt ursprung på öarna Teneriffa och Gran Canaria i ögruppen Kanarieöarna. Under 1600- och 1700-talen växte populationen avsevärt vilket avspeglar sig i många historiska texter från tiden efter den spanska erövringen. I dessa texter förklaras vilka uppgifter hundarna hade – framförallt som vakt- och boskapshund liksom att hjälpa slaktarna att kontrollera nötboskapen.

Användningsområde

Den är en vakt- och boskapshund. I Sverige används den i dag främst som sällskapshund, men är ingen idealisk förstagångshund på grund av sina egenskaper.

Hälsa

Antalet individer i Sverige är mycket få och man kan därför inte med säkerhet bedöma rasens hälsotillstånd.

Egenskaper / Mentalitet

Rasen är särskilt lämpad att utföra vaktfunktioner och har traditionellt använts till att driva nötboskap. Dogo canario har ett jämnt temperament och ett stort självförtroende. Den är mild och värdig tillsammans med familjen, trogen sin ägare men misstänksam gentemot främlingar. Rasens starka vaktinstinkt och självständighet gör att den lämpar sig bäst hos en ansvarsfull person med kunskap och tidigare hunderfarenhet.

Storlek / Utseende

Mankhöjd för hanar är ca 60–65 cm och tikar 56–61 cm. Vikt för hanar är minst 50 kg och tikar minst 40 kg. Färgen är tigrerad eller fawn. Pälsen är kort, grov och tätt åtliggande.

Pälsvård

Pälsen är lättskött och kräver minimal omvårdnad.

Övrigt

Rasen är ingen förstagångshund utan kräver en hundvan ägare. Svenska Kennelklubben (SKK) har rasansvaret för denna ras.

 

Jag kopierade rätt av på svenska kennelsklubbens hemsida. 

Tycker jag att detta stämmer överens med min uppfattning? ja i stort sett. Jag och min sambo är ganska unga och självklart får vi dom dära kommentarerna och blickarna "varför har ni skaffat en SÅN DÄR hund" jo det ska jag berätta. Min syster hade en dogo canario , en tik Selma hette hon. Jag och min sambo blev direkt kär i denna underbara ras. De är som en stor bebis, respektingivande javisst! Men väldigt snälla. Visst det finns idioter till hundägare som tycker det är coolt med stora hundar och vill göra dom helt crazy, MEN så är de med de flesta raserna. Sådan husse och matte Sådan hund. Många frågar är det en kamphund?? NEJ det är en gårdshund, alltså en vakthund! Som jag skrev innan så är dom som bebisar, vill alltid ligga nära. Helst i sängen eller i soffan. Innan vi skaffade Carlos så sa vi att han absolut inte skulle få ligga i sängen eller i soffan. Hahah det löftet höll vi inte ;) När lakanen börjar bli skitiga "Varsågod Carlos" Att ha en 47 kg hund bredvid/på en är både mysigt och jobbigt. Fast mest mysigt ;)

Vem kan säga nej till dessa ögon? Inte jag iaf ;)

Första inlägget !

Hola!
Jaha ja då har man skaffat en blogg. 
Trodde jag aldrig skulle skaffa en blogg. Men nu när vi har skaffat hund så har jag något som jag tycker är intressant att skriva om ;)
Detta är en blogg som kommer handla om i förstahand om vår hund Carlos, min bebis :)
Han är en dogo canario på 8 månader så tänkte skriva en del om rasen och hur det är att ha en hund som han osv osv osv ja ni fattar ;) Sen får vi la se vad jag kommer att skriva mer om. Om mitt händelserika liv kanske ;) Inte för att göra er besvikna men det kommer inte bli några "Dagens outfit" bilder, sorry!

 
Vår familj :)
 

presacanario.blogg.se

Detta är en blogg som handlar om hundrasen Dogo canario, om vår hund Carlos. Du kommer att läsa om vad vi gör om dagarna, jag, min sambo och vår hund Carlos och hur vårt liv ser ut. Ciaao :)

RSS 2.0