Ledsen kille

Hejsan!
 
Kastrering gick bra! Pjuuuh. Nervös matte och husse som satt på smådjurskliniken och väntade på att dom skulle komma ut med honom. När dom väl hade hämtat honom så gick hans ögon i kors. Det första han gjorde va att fastna med tratten i dörröppningen haha stackarn. Han hade varken koll på sig själv eller på tratten så han höll på att riva hela stället :) 
Första natten med tratten var hemskt. Jag hade så ont i hjärtat. Han satt/stod och gnällde "snälla ta av mig den" Det tog flera timmar innan jag kunde somna. Tillslut fick sambon panik och sa till honom att han fick sluta och gå och lägga sig. Sen däckade jag. Jag vaknade tidigt, gick ner för sängen jag halvsov fortfarande, gick fram till Carlos som låg i sov i hans säng och tog av han tratten. Han kollade på mig och sen la han sig i fosterställning och gosade ner sig ordentligt i sängen och somnade direkt. Sen slog mig tanken vad är klockan egentligen?! 07.30... och ja det är tidigt, Carlos är en sjusovare haha. Jag tänkte mig inte riktigt för när jag tog av tratten för nu fick jag ju inte somna om eftersom jag måste ha koll på Carlos så han inte börjar slicka och bita på såret/stygnen så det va bara att sätta på tvn och INTE somna om. Men det gick bra :)
Nu är han lite bättre med tratten. Han gnäller inte längre och försöker inte få av sig den. Men direkt när vi sätter på den så blir han deppig. Går med huvudet neråt och går bara och lägger sig. Stackarn :( "Bara" 8 dagar kvar med den. Han får alltid skinka när vi sätter på den så han ska koppla den till något bra, men njaaa det går sådär ;)
En annan tråkig sak är att han inte får leka med andra hundar och bara gå koppelpromenader dessa 10 dagar.
 
Här kommer en bild på den söta astronauten :)
 
Tratten är hur stor som helst ;)

Dagen med stort D.

Halli hallå!
 
Jaha ja, på fredag så är dagen kommen. Dagen med stort D. Vår älskade Carlos ska kastreras. Bollarna ska bort, kulorna ska bort jaaa, hans manlighet ska bort ;) haha nä men då är de dags. Detta beslutet kom ganska fort om jag ska vara ärlig. När vi köpte Carlos och bara för några månader sen så sa vi att vi inte skulle kastrera honom. Mastiffer kan bli ännu mer lata och blabla. MEN herrn har kommit in i könsmognaden och då märkte vi hur intresserad han blev av löpetikar Tjena. Han ylar och gnällar och ska bara dit. Ett 54 kg paket som banne mig ska åt ett håll är ganska jobbigt att gå in i en konflikt med. Sen är koppelpromenaderna ett helv... han ska lukta ÖVERALLT han ska revir kissa ÖVERALLT. 
Carlos ska inte gå i avel. Jobbigt för en hanhund som aldrig kommer "få till de". Jobbigt att behöva vara stressad i hjärnan varje gång man går ut. Så efter att ha snackat med vår kennel, kursledare, veterinär och skriverier på andra bloggar och i olika forum så har vi nu beslutas oss för att kulorna ska bort, byebye!
En annan jobbig sak. Bara för att man har en tung hund ja då ska man betala mer för en kastrering... 4300 kr fattigare blir vi på fredag, men (förhoppningsvis) en lyckligare hund och då är de ju värt det :) Men ändå lite lack över att man ska behöva betala mer. Och ja jag vet att det beror på narkosen att den är dyr och man måste använda mer till en stor hund. Men fortfarande är jag lite bitter över detta ;)
 
Jag har inte varit för aktiv här men det har inte hänt så mycket. Underbart väder, våren är här 10-15 grader typ .... om man sätter ett minustecken framför så stämmer de. Svinkallt, snö och blåsigt! 
Dags för lite bilder!
 
Fick denna fina bilden fick jag av mamma. Dom var hundvakt i helgen och gick väldigt väldigt många timmar i skogen så han var trött flera dagar efteråt.
Carlos vill också ha sol nu.
 
Med denna bilden vill jag säga, zooma inte med iphone ;)
 
Carlos fick ett Oxben. Lite läskigt ;) Och grannarna under blir nog inte så glada när han tappar det i golvet.
 
 
Bästisarna dricker.
 
Hemma hos Rocky så finns det en väldigt lång hall. Kanon kul att springa framåt tillbaka där :)
 
TITTUT !!!!!! Lyxigt tyckte Carlos de va när han åkte i en annan bil och fick sitta i baksätet! 
 
 
 
 

Dagen har kommit..

Hejsan hoppsan!
Dagen har då kommit när Carlos inte längre får plats på vår hallmöbel. Han är lite smått irriterad eftersom han själv inte förstår sin storlek.
Denna bilden togs igår..
 
Och denna bilden togs idag. Surt för dig Carlos :)
 
Idag så har Carlos visats sin tonårssida mer än någonsin. På morgon promenaden så va han extrem. Om jag gick åt ett håll så skulle han gå åt det andra hållet. Tillslut så gav jag mig för jag orkade inte bråka (jag vet att det är fel, men jag orkade verkligen inte när humöret håller på att spricka). Då banne mig så skulle han gå åt de första hållet jag vill först.... Sen tillslut så vägrade han gå. Han stod bara helt stilla och gjorde sig väldigt stabil och vägrade ge med sig. Jag tänkte, jag släpper kopplet och går själv, för då vet jag att han hade följt efter men vill dock inte göra de här på torpa med tusen andra hundar och tusen männsikor.
Det gäller att ha tålamod med en unghund vill ja lova! Att retas är bland det roligaste han vet. 
 
När han sen inte fick gå och gömma sin pinne då blev han sur.. Skyll dig själv herrn ;)

Söndag

Hej!
Denna helgen gick också för fort som alla andra helger..
Idag så har det varit kanon väder. Vi åkte ut till mina föräldrar och la ett blodspår och gick lite i skogen. Spåret va långt, men det gick bra. Carlos ligger och sover vilket han nog kommer göra resten av kvällen :)
 
Carlos satt och solade medans vi väntade på att husse skulle hämta oss så vi kunde åka till skogen. Han njuter till 100 %.
 
"När kommer han egentligen?"
 
Man kan ju ha de sämre!
 
 
 
 

Gött väder

Hej!
Äntligen lite sol, vi har saknat dig!
I helgen blir de blodspår som vanligt. Sist la vi nästan 700 meter. Det gick skit bra! I helgen så ska pappa lägga ett så långt och svårt spår så hans hjärna börjar koka ;) Pappas ordval!
 
Försöker att fånga snöbollar i luften. Han är inte för haj på de alltså ;)
 
Sådär ja!
 
 
 
 
På kursen så tränade vi att hundarna skulle vara passiva. Carlos låg ner men bena var beredd på språng.
 
Försöker ligga i soffan på något sätt.

presacanario.blogg.se

Detta är en blogg som handlar om hundrasen Dogo canario, om vår hund Carlos. Du kommer att läsa om vad vi gör om dagarna, jag, min sambo och vår hund Carlos och hur vårt liv ser ut. Ciaao :)

RSS 2.0