Härliga vardag

Hej!
Det har inte hänt för mycket de sista dagarna.
Carlos rök ihop med en hund för första gången i hundrastgården. Vi visste inte ens att han kunde säga ifrån. Han har alltid bara lagt sig i underläge och låtit alla hundar göra precis vad dom vill med honom. Om någon hund har blivit arg på honom så har han bara gått därifrån och lekt med sig själv i ett hörn en stund haha. Men icke denna gången då small de. Den hunden hade varit på Carlos två gånger innan de smällde så Carlos fick väl nog. Men inget hände som tur var. Puuh. Jag hann tänka i några sekunder "Djursjukhuset nästa" Men jag är en mes, i know ;)
 
Mys
 
Hejhej
 
Varför bara ha en leksak i munnen när man kan ha två?!
 
Vi hittade en leksak som han inte har lyckats ta sönder ännu.. 24 timmar har gått hitills. GREAT!
 
Klättra på en STOR snöhög var måndagens kvällsnöje! 

Andra gången med blodspår

Hej!
Igår så la vi blodspår med Carlos för andra gången. Denna gången la vi ca 100 meter sen en 90 graders vinkel och så 100 meter igen. Vi lät de ligga i 2 timmar medans vi gick en promme. Det gick jätte bra. I vinkeln så gick han i en cirkel dock men kom på spåret ganska snabbt igen. Så det va kul :) Vi lägger spåret precis brevid mammas och pappas hus, dom har skogen som granne. Så när vi kom tillbaka till trädgården så sprang Carlos tillbaka till "starten" och började spåra igen. Han tycker det är roligt iaf märker man :)
Vi körde även sök med att jag sprang och gömde mig, gick alldeles för lätt. Så nästa gång så ska vi lämna han i huset medans jag går ut så får jag gå iväg låååångt och länge så får vi se hur de går då.
Nu är de helg, för gött :)
 
"Ni går så sakta"
 
Grabbarna i huset.

Vem tror du att jag är?

Hej!
Sist på unghundskursen så löpte 2 st tikar. Kaos? ja! Hanarna var helt galna, Carlos var nästan värst. Så vi delade upp så tikarna och hanarna va för sig själva. Tack och lov för de. När vi hade go fika så satte jag mig på en pall. Dum som jag är så lindade jag runt kopplet runt handen.. Jag såg inte att en av tikarna kom väldigt nära haha. Carlos såg sin chans. Jag flög av pallen. Jag trodde min hand hade gått av. Jag var sådär glad på Carlos sen ... haha!
Vi gjorde en övning vid ett hinder, man skulle sätta hunden brevid sig. Säga "hopp" så skulle hunden hoppa över hindret och sen sätta sig på andra sidan. Vänta på kommandot att hoppa tillbaka till husse/matte och sätta sig vid sidan igen. Carlos va faktiskt duktig. Jag trodde jag skulle få den dära blicken av han " Skojar du med mig?" Så jag tänkte igår att detta ska vi testa hemma. Hindret va skostället. Han klarade knappt en gång. Sen la han sig såhär..
 
"Vem tror du att jag är? En agility hund eller? trög.."
 
Jag och Carlos va hos mina päron i söndags och åt semlor. Carlos har kommit in i en period när han retas sjukt mycket. Tar saker som han vet att han inte få ta. Kollar på oss så han ser att vi ser honom sen springer han med svansen så högt han bara kan "ta mig om du kan, nanana" 
Mamma och pappa har ett långt bord i köket som man kan springa runt. Det tycker Carlos är svin kul. Såhär såg det ut i söndags..
 
Helst så vill Carlos att vi ska turas om att jaga varandra.
"Okej Nina, först jagar du mig och sen jagar jag dig. Kom igen!"

En liten halv sjuk kille..

Hejsan!
Carlos har börjat andas typ inåt, låter som en gris. Nyser mycket och håller på med nosen. På unghundskursen så rann den som en gul vätska ur nosen. Ledaren trodde de kunde vara noskvalster. KUL, då måste alla hundar på hela kursen behandlas. Morgonen därefter så ringde jag veterinären och vi fick komma 2 timmar senare. Som tur var så va de inte noskvalster utan "bara" något virus. Lite förkyld helt enkelt. 
Det var nog inte bara vi som tyckte de va skönt utan även alla andra som går på vår hundkurs ;)
 
Lekte i den sista snöhögen (trodde vi på ett tag) Tji fick vi dagen efter ;)
 
 

Duktiga Carlos

Hej!
Igår la vi äntligen det efterlängtade blodspåret. Carlos var jätteduktig. Vi la inte så långt eftersom det var första gången, kanske 75-100 meter. Han fattade direkt, han hamnade inte ur spåret en enda gång. Han var nogrann så han kom aldrig av sig. Stolt husse och matte. Jag kan berätta lite hur vi gjorde.
Jag och Carlos höll oss på avstånd vi gick runt i mammas och pappas trädgård så länge medans Josef och pappa la spåret. Josef knöt fast en tråd runt magen och längst ner på tråden så hängde rådjursklöven, den släppades alltså i marken. Josef började gå och hälla ut blodet "droppa ut blodet" kan man nog mer kalla det. Efter 75-100 meter så hällde han ut ganska mycket blod och la där även rådjursklöven. 
Vi gick en promenad så spåret fick ligga lite och götta te sig. Sen var de bara att köra igång. Spårlinan på och here we go. Super duktig var han. Nästa gång ska vi lägga ett längre spår. 
Dagen innan vi la de så va all snön borta. Gött tänkte vi eftersom det är svårare att lägga blodspår när det är snö. Men sen när vi vaknade på morgonen så var de, hej mitt vinterland! Men som sagt de gick sjukt bra ändå.
Nu ska vi även börja träna mer på eftersök på människa. Det är han också grym på. Jag tycker jag gömmer mig så bra jag kan och viker av i värsta vinklarna men han hittar mig snabbt ändå. Så nu måste matte springa ännu längre och gömma mig ännu svårare.
 
Carlos vid målet. MMMMMm en rådjusklöv. Han tuggade lite, slickade lite och sen som alltid med allt annat så sprang han och gömde de ;)
 
Efter spåret så tyckte Carlos han va värd att sitta på en stol.. konstig kille..
 
..OCH mysa med husse.

Då var de dags igen..

Hallå!
Då var det tisdag igen, hundkurs står på schemat. Inte lika kallt som förra gången så idag kör vi inte på någon kramp i tassarna eller liknade, visst carre :)
När denna kursen är slut så ska vi förmodligen gå på en aktiveringskurs, lägga spår och sådant kul. Och då är de även våååååååår. Skönt att slippa träna med honom och känna sig som en michelingubbe, orörlig alabama! 
 
Igår så tog jag en powernap i soffan. Carlos får inte vara i soffan, vilket han vet mycket väl. Jag vaknade av att Carlos snarkar sjukt högt SITTANDES I SOFFAN. Han sov alltså sittandes ... 
Innan jag skrämde vettet hur honom så var jag tvungen att ta en bild.
 
"Om jag inte lägger mig ner så vaknar hon säkert inte Zzzz"

Leksaker..

Hallå!
I stort sätt varje gång vi köper mat till Carlos så får han alltid någon leksak eller liknade. Bortskämd! Denna leksaken vi köpte nu höll knappt i 10 minuter..
Får köpa ett bildäck nästa gång!
 
 
"Jag kan ta den iaf"
 
Morgonprommen imorse.
 
 

presacanario.blogg.se

Detta är en blogg som handlar om hundrasen Dogo canario, om vår hund Carlos. Du kommer att läsa om vad vi gör om dagarna, jag, min sambo och vår hund Carlos och hur vårt liv ser ut. Ciaao :)

RSS 2.0