Rocky och Carlos

Hejsan!
Kom precis hem ifrån hundrastgården. Påväg tillbaka till bilen så testade vi att sätta dom i samma koppel. Det gick la sådär ;)
Vi gick även och kollade på lamadjuren och getterna. Konstigt djur tyckte Carlos och Rocky.
 
 
 
 
 
Ursäkta att jag försöker leka mästerfotograf och lägga fokus på hundarna. Ser ut som jag försöker skydda Alexandras och Josefs identiteter. Inte riktigt vad jag ville åstadkomma .. haha
 
 

Blodet..

Hej!
Nu har det efterlängtade blodet äntligen kommit! Blir nog tyvärr inget i helgen ändå, jobbar hela helgen.. Men snart så. Ska bli kul och se om det ens är något för Carlos. Han är ju inte precis avlad till det, men kul att testa. När vi kom hem med blodet så slickade han gott på lådan iaf :)
 
Smaka?
 
Carlos gillar inte att bli fotad. Råkat ut för blixten för många gånger kanske ;)
 
Kollar helst inte in i kameran..
 
"Suck.. jobbig du är Nini"

Hårfönen..

Hej!
Att föna håret i samma rum som Carlos är i tar evigheter. Han älskar värme. När jag fönar håret så kommer han och sätter sig så nära han bara kan. Fönar jag då inte på honom så buffar han på mig "Hörrö ditt ego, föna på mig också" typ.. Så nu fönade jag så länge så han la sig ner och somnade haha. Tokig hund.
 
Om en liten stund så kommer Rocky med familj och hämtar upp mig och Carlos så ska vi åka upp till hundrastgården så hundarna får leka :)
 
Zzzzzz

Hundrastgård

Halli hallå!
Helgen gick fort som vanligt. Nu är de plusgrader ute så hoppas att snön försvinner snart :) Jaa, jag vet det är bara Januari.. men man får drömma lite ;)
Igår så åkte vi till en stor rastgård som finns här i Jönköping. Carlos bästis var såklart med. Plus så kommer de ju en massa andra hundar också. Va en liten 4 månaders valp där. Carlos är jätte duktigt, leker försiktigt och lägger sig i underläge på rygg och ligger där och busar. Vilken kille haha ;)
Rocky blev helt besatt av den lilla valpen så tillslut fick ingen komma nära den lille för då sa rocky ifrån "han är min" Konstig kille .. 
 
 
 
 
Vad Carlos gör ? Inte en janne, stretchar lite kanske ;)
 
En herre som mer än gärna vill komma upp i soffan.
 
Puss på dig!
 
Bebis var bebis :)
 

GÖTT väder

Hej!
Det är helt underbart väder ute, strålande sol och blå himmel. Såhär får det gärna vara på vintern hela tiden. Dock så längtar jag efter vår. Carlos längtar nog efter lite värme också, han älskar snön men vill nog ha de lite varmare. För igår på hundkursen så skulle vi alla ha hundarna i bilarna så skulle en efter en träna att hunden ska sitta kvar i bilen när man öppnar bagageluckan och sen sitta och vänta bakom bilen när husse/matte går runt bilen osv osv. Givetvis så var vi sist. Så stackars Carlos fick kramp i benen när han kom ner på snön. Så vi fick springa in i stallet och köra inkallning tills han blev varm i kroppen :)
 
Igår så fick vi testa strypkoppel på Carlos. Eftersom han nu luktar på ALLT och ska äta ALLT så våra promenader är inte som roligaste just nu när vi måste ha honom kopplad. SHIT säger jag bara , det var som att gå med en liten liten liten hund. Han gick så snällt bredvid mig hela tiden. Jag fick gå runt och hälsa på alla som va där, ta i hand och prata lite, Carlos satt så fint vid min sida. Jag trodde de var ett skämt. Han luktade knappt inget och åt inte ens något hästbajs. Hallelujha! Så det första jag och Carlos gjorde när vi vaknade imorse var att åka till Djurmagazinet och köpte 2st strypkoppel. Lite olika storlek med stoppkloss och inte stoppkloss så ska vi testa vilket som passar bäst. "Brukshunds männsikorna" kallar de utställningshalsband. Väldigt viktigt tydligen haha ;)
 
Fin kille och fint väder :)
 
Spanar på fåglar
 
"Hund mot hav" Haha
 
"Och såhär fint gick jag bredvid matte när vi skulle gå tillbaka till bilen i mitt nya halsband" 
Duktig kille! 

Carre

Hejsan!
Idag så är det dags för hundkurs. Man får ta på sig gaaanska mycket kläder. Svinkallt. Underställ, mjukisbyxor och termobyxor är det som gäller. 
Eftersom Carlos bästis också går på samma hundkurs så brukar vi alltid låta dom träffas och leka innan annars så vill dom bara till varandra hela tiden när vi tränar. Vilket resulterar i kaos :) " INGET LEK I KOPPEL" Nääää just de! ;)
Ska beställa ett ledhalsband till Carlos på internet nu. Så mätte han lite. Han är nu 70 cm i mankhöjd. Stor kille!
 
Mys i helgen ute i skogen. 10 sekunder efter bilden togs så såg vi en jägare 20 meter framför som stod och lurade bakom ett träd. Hej på dig ja, så det var bara att vända. 
 
Lycklig kille!
 
Eftersom vi inte hade fått blodet i helgen så tänkte vi att han ändå får smaka på en rådjusklöv som han ska få som "pris" när han spårar blod. Det var lite läskigt tyckte han. Han visste inte riktigt vad han skulle göra med den. Slickade lite på den, vågade knappt ha den i munnen, gnällade lite och fattade absolut inget alls. Hoppas det funkar sen som belöning när vi kör med blod. Ska bli kul och se om det är något för Carlos.
 
Idag tyckte inte vår "brevbärare" att det fanns något speciellt i HM katalogen................
 
 
HEEEEJ KOMPIS !!!!

Bästisarna

Hejje!
I två dagar nu så har Carlos fått leka med sin bästis. Va ett tagsen sist de sågs.. Gissa om de blev glada när dom såg varandra. Rocky som Carlos bästis heter blir helt galen när hans matte säger "Ska du leka med Carlos idag?" Då blir han galen och springer fram och tillbaka :)
 
Idag så skulle vi lägga blodspår för första gången med Carlos ute hos våra föräldrar. Men blodet som vi har beställt hade inte kommit ännu tyvärr.. Så de får bli nästa helg istället. Klövar är fixat iaf :)
 
Min mamma och pappa var hundvakt åt Carlos förra söndagen. Då var dom på promme i skogen. PANG så sprang det ett rådjur precis bakom Carlos bakdel, mamma sa att det handlade om centimeter. Va Carlos sprang efter rådjuret sen. Han hade inte en chans men kul tyckte han tydligen att de var :)
 
Jobbigt med blixten ;) Carlos och Rocky.
 
 
Trötta killar ;)
 
Tillslut så blev Carlos så trött så han ville att dom båda skulle ligga ner och busa. Men nää Lite mer klipp i Rocky ;)
 
Trevlig kille vid frukostbordet imorse ....................

Storstädning

Hola!
Idag så har jag och Carlos storstädat i många timmar. Kanon kul! Självklart så ska Carlos vara med överallt. När man bäddar sängen så ska han vara i sängen. När man dammsuger så ska han jaga dammsugaren osv osv. Nu är Carlos helt slut efter allt städande. Men snart kommer hans bästis Rocky, då blir det fart och fläkt igen ;)
 


 

 

Myspys

Hej!
Just nu ligger jag och Carlos i sängen, myser och kollar tv. Han ligger på mig rättare sagt. Lite svårt att skriva. Har ipaden nästan i ansiktet. Men det är de ju värt, bara han ligger skönt. Visst?;) Försökte ta en bild men han låg alldeles för nära.
Idag skulle det varit hundkurs men den blev inställd pga att det har snöat så mycket så dom visste inte om dom hade plogat där ute på landet ;)
Så det får bli mys hemma istället :)

En trött Carlos

Godförmiddag!
Då var de lördag, härligt!  
Carlos är ett stort matvrak, inget snack om saken. Men nu äter han inte sin frukost. Har varit så ett par dagar. Då tar vi bort maten så får man vänta på kvällsmaten istället. Under dagen går han och sätter sig vid matskålen och dreglar. Först var jag rädd att han var sjuk. Men har pratat med lite hundkunniga människor och de säger att de kan vara för han är unghund. Mycket hormoner i kroppen, någon tik i området som kanske har börjat löpa m.m. Dom första dagarna han inte åt så satte vi ner maten ca 2 timmar senare, då gluffsade han i sig de direkt.. Trotsar kanske. Om det fortsätter även om några dagar då ringer jag veterinären och rådfrågar ;) Han är ju som sagt min bebis!! 
 
Godmorgon sunshine! 

Tråkdag..

Hej!
Jag ligger i soffan och är sjuk och sambon jobbar hela dagen. Så Carlos har inte haft en så rolig dag. Han har mest legat och sovit han han också. Ett par kompisar var här och tog ut honom på en liten längre promenad så han fick röra på fläsket lite ;)
Vi ska snart gå ut i ovädret och kissa lite. Regn, snö och värsta blåsten ute. Kanon kul!  
På tisdag så är de dags för unghundkurs igen. Har vart ett litet uppehåll under jul och nyår. Då ska vi äga dom andra hundarna, Visst Carre? ;)
 

 

Carlos

Hejsan!
Idag så var vi på djurmagazinet och vägde herrn. 51 kg ligger han på nu. Det känns i kopplet vill jag lova hehe!
Köpte även en liten lampa som blinkar som man sätter på kopplet. Nu syns han när det är mörkt i skogen och bilarna ser honom när vi går i stan. Perfa!
 
Blink blink
 
Väntar snällt utanför affären på husse.
 
Var och hälsade på syster en stund. Carlos ska självklart ha första parkett!
Tur att gardinerna är genomsklinliga så han ser något. Flytta på sig är ju jobbigt!

Glöm inte bort mig

Hej!

Ikväll så har vi suttit i soffan hela kvällen. Härligt! MEN vi glömde en detalj. Carlos pläd låg inte på sin plats i vardagsrummet utan den låg i hallen. Plötsligt så kommer Carlos släpande på sin pläd och lägger den där den ska vara medans han sen lägger sig på den och somnar. Tur att någon har koll på läget hemma iaf :)
 
Igår så la jag mig i ett bad. Precis när jag hade lagt mig till rätta så kommer denna retstickan in i badrummet..
 
"Du ska inte bada nu. Se så, kom upp nu och jaga mig, för jag vet att jag inte få ha denna skon"
 
Åhhååååå tänkte jag ....
 

Sprayflaska och gott nytt år

Hejjj!
 Nu är det 2013 då. Tiden går fort när man har roligt. 
Tänkte jag skulle berätta om en av världens bästa uppfinningar (som vi tycker då)
Sprayflaskan.
När Carlos var valp så sökte han väldigt mycket uppmärksamhet. Vilket är väldigt jobbigt när man bor i en hyreslägenhet. Han skällde direkt när man gjorde något som han inte fick vara med på. Lagade mat, satte sig i soffan/vid köksbordet. Ja, i stort sätt hela tiden. 
Våran kursledare på valpkursen tipsade då om sprayflaskan. Its a halleluja moment! Direkt när han skällade så sprutade vi han i ansiktet och sa bestämt "nej", sen direkt ett "braaaa" när han slutade. Han skäller aldrig längre. Om han börjar morra lite eller gör något han inte får göra så tar vi bara fram flaskan då backar han direkt. Helt underbart :)
Gott nytt år!
 
Mys!

presacanario.blogg.se

Detta är en blogg som handlar om hundrasen Dogo canario, om vår hund Carlos. Du kommer att läsa om vad vi gör om dagarna, jag, min sambo och vår hund Carlos och hur vårt liv ser ut. Ciaao :)

RSS 2.0